2016. július 22., péntek

54. Fejezet*Hideg víz

Fejezet dala: Major Lazer & Justin Bieber - Cold Water

Valahogyan nem ér meglepetésként Harry megjelenése. Az, ahogyan a karjaiban tart a sikátorban, a korom sötétségben, nem ijeszt meg. Tudom, hogy nem tetszik neki az, hogy akarata ellenére egy másik szórakozóhelyet választottunk, s kezdem belátni, hogy lehetetlen kérés az, hogy egy kis teret adjon. Nem látom értelmét, hogy egy újabb vitába kezdjek vele. Úgy érzem, hogy kezdek belefáradni a harcba, amelyet ellene folytatok, s a konoksága ellen.
Fejemet a kemény mellkasának döntöm, amely most is, mint szinte minden alkalommal, az ing lazán fogásának köszönhetően megmutatkozik a napbarnított bőre. Ujjaim a vékony anyagon pihenő gombot piszkálják, amely nincs összefogatva a ruhadarab másik felével. Mellkasa lassan emelkedik, és süllyed. Nyugodt. Meglep ez a felismerés, s a ritka alkalmak egyike, hogy nem kemény szavakkal ostromol, csupán a karjaiban tart. Oldalamon végigvontatja a kezét, s a dekoltázsomon szalad végig egyik ujja. Kiráz a hideg és felnézek a méregzöld szemeibe, amelyek a gyér fényben megcsillannak.
– Ideje hazaindulni, Baba – fogja meg a kezemet.
– Várj, Gemma odabenn van!
Visszapillant rám a válla felett, másik kezével a hajába túr.
– Már az autónál van, menjünk.
Magas sarkaimnak kopogása, ahogyan a macskakővel találkozik, visszhangot ver. Harry lépteit nehéz lekövetni, főleg, hogy siet is még, így megszorítom a kezét, mire lepillant rám.
– Mennyit ittál? – már is basáskodni kezd, s ez nagyon nem hiányzott az estémből.
– Reméltem, hogy nem kezded az atyáskodást legalább ma – jegyzem meg, ahogyan tovább indulok. – És csak pár barackleves pezsgőt.
– Ideje lenne megtanulnod pezsgőzni – húz magához, s a hajamba csókol, amely mosolygást vált ki belőlem.
A lépteink egyre előrébb visznek bennünket, már a város fényét is látom, s az autók hangja is tisztán hallatszik, ahogyan az emberek beszédével keveredik. Kilépve a főutcára Harry jobbra kezd el húzni, messzebb a szórakozni vágyó tömegtől, és az éjszakai klubtól.
– Hol hagytad Lottit?
– Ilyenkor is mindenkire gondolsz, igaz? – somolyog. – Niall van vele odahaza, Liam pedig velem jött. Azt a semmirekellő sofőrt, pedig kirúgtam – morogja.
– Kirúgtad vagy megölted?
Megáll hirtelen, s magával szembe fordít.
– Mondtam, hogy nem szeretem, ha vér ragad a kezemhez – veti oda. – És kirúgtam, de nem maradt el a fenyegetés, és figyelik az embereim is. Egy rossz lépés és nincs több lépése.
– Milyen szellemes.
Semmit sem fele, csupán a lesötétített autóhoz vezet, amelyből Gem mászik ki sietősen, ám mielőtt Harry elé érne, Liam állja útját.
– Úr isten, nem egy fenevad, hogy így kezeld – taszítom el tőle a fiút. – Hagyod, hogy a húgoddal így bánjon? – méltatlankodva nézek Harryre.
– Bármit megtehet, hogy kordában tartson benneteket.
Az állam a kövezett járdát súrolja. Hitetlenkedve, csalódottan, s ismételten csak dühösen meredek rá.
– Ugyan olyan vagy, mint az apánk – veti oda Gemma dühösen.
Harry másodpercek töredéke alatt ér elénk, ám mielőtt kezet emelhetne a lányra, elé állok, és felnézek a feszes állkapoccsal rendelkező srácra, aki szinte már füstölög.
– Mi most visszamegyünk a hotelbe hozzám, te pedig hazamész, és felelősségteljesen vigyázol az unokahúgodra!
– Beszálltok magatoktól ebbe a kibaszott autóba, vagy betegyelek benneteket? – mordul ránk, s megfogja a kezemet.
– Ne kezd megint az ősember viselkedést – lépek közelebb, ezzel a centikben mérhető távolságot is megszüntetem kettőnk között.
– Lea, szállj be!
– Nem, minden holmim amúgy is a hotelben van.
– Itt a csomagtartóba mindened, most pedig befelé!
Liam Gemmát ragadja meg, míg Harry az én kezemet fogva vezet az autóhoz. Beszállok a húga mellé, a táskámat a lábaimhoz ejtem, a magassarkúimtól megszabadulok, s a lányra nézek, aki annyira hasonlít a bátyjára. Tisztán látszik rajta a harag és a feldúltság. Zaklatottan túr a hajába és le sem veszi tekintetét az utasülésen helyet foglaló Harryről.  

***

Utálom a szicíliai időjárást. A meleg még éjszaka sem nevethető túlságosan csökkenőnek. Valamelyest persze lehűl az idő, de akkor sem nevethető minőségi változásnak. Még rosszabbá teszi a helyzetet Harry, aki teljesen magához vont, ahogyan elnyúltunk az ágyon egy kisebb veszekedést követően. Ez csak szorosabbá vált az eltelt órák során, s már a lábai is teljesen az enyéim köré fonódtak. A teste forró, ahogyan az enyémé is, a hajam az enyhén nedves bőrömhöz tapad. Felpillantok, s látom, hogy Harry tincsei sem éppen maradnak távol a gazdája arcától. Ajkai minimálisan el vannak nyílva, halk szuszogása betölti a helyiséget.
Nehezen, de sikerül az egyik kezemet szabaddá tennem, így lassan elkezdem lehámozni magamról a hatalmas kezét. Megemelem finoman, s kicsúszok alóla, majd visszahelyezem a lepedőre. Nem ébred fel, mindössze mocorogni kezd, és a másik oldalára fordul. Trikóm anyaga szinte már eggyé vált velem, ahogyan a shortom is. Kitárom a spalettát, amely a korai napsugarak ellen szolgál leginkább. A szél, amely kissé átmozgatja a légkört, beáramlik, de még mindig nem sokat segít a lassan felgyulladó testemen. A hajamat igazgatva indulok ki a szobából, hogy a konyhában valami hűs italt szerezzek a hűtő mélyéről.
Minden sötét, mindössze a Hold fénye, amely beragyogja a hatalmas beltérrel rendelkező nappalit. A lépcső fája meg sem nyikkan alattam, ahogyan lefelé haladok. Csend van, kintről sem szűrődik be semmi hang, amely érhető, hiszen a világ végén vagyunk.
A nappalin hamar áthaladok, ahogy a tágas étkezőn is. A konyhába érkezve azonnal a hűtőhöz lépek, s kancsót kiemelem, amelyben különféle gyümölcsök, menta és víz van. Egy poharat is megszerzek, töltök magamnak, s lassan eltüntetem a poharam teljes tartalmát. Még egyszer elkezdem teletölteni a poharamat, amikor is hangokra leszek figyelmes. Megállok a mozdulatban, a kancsót függőlegesen döntöm vissza és fülelek. Újra hallom, és valahogyan nem értem. Senki sincs a házban Gemmán, Lottin, Harryn és rajtam kívül. Legalábbis a tudomásom szerint.
Leteszem az üvegeket a gránitpultra, s a konyha másik végébe megyek halkan. Az ajtóra tapasztom a fülemet, s a hang még hangosabbá válik. Mocorgás, szék lábának csikorgása, talán – állapítom meg magamban.
Kitárom a nyílászárót, felkapcsolom a villanyt, de a polcokon és az élelmiszereken kívül semmi mást nem látok. Még egyszer körbenézek, de a dunsztosüvegek, mindenféle zöldségek, gyümölcsök, amelyek a helyiséget ellepik. Kezem már a kapcsolót érinti, amikor újra hallom a hangot. Nem tévedek, valóban innen jön. Beljebb lépek, s újra hallom, mintha a földön egy széket húznának végig. Jobbra pillantok, s újra meghallom.
Kezem kutakodni kezd a polcon. Mindent megmozdítok, s azonnal meg is jegyzem, hogy őrült vagyok és túl sok filmet láttam a múltban. Ám ennek ellenére serények kutakodok tovább, míg egy sarokban egy kapcsolóra nem téved a kezem, melyet kíváncsi énem meg is nyom. Hátrébb állok, ahogy kinyílik az ajtó, s egy lépcsősor jelenik meg. Sötétség, s hideg, amely fogad.
Felszisszenek, ahogyan a hideg lépcső megérinti a talpaimat, de nem tántorít el attól, hogy a hang forrását kiderítsem. Lejjebb igyekszek, s egyre hidegebb van. A hang egyre erőteljesebb lesz, én pedig egyre kíváncsibb. Az utolsó lépcsőfokot is elhagyom, s balra nézek, de csak téglák fogadnak, amelyek a hideget árasztják magukból. Jobbra viszont egy folyosó húzódik, s arrább fényforrást látok.
A mocorgás még mindig hallható, s egyre tisztább. Csendesen haladok, szinte még a lélegzetemet is visszafogom. Kezem a falra simul, majd óvatosan pillantok be a helyiségbe. Nagyra nyílnak a szemeim, amint felismerem a kemény sérülések ellenére is a fiút. Kilépek a takarásból, mire rám kapja a tekintetét. Arcán mocskos vigyor jelenik meg, nem zavartatva magát, hogy ajkai több helyen is fel vannak szakadva.
– Lea – ejti ki a nevemet olyan halkan, mintha csak suttogna.
– Mit keresel itt? – tisztes távolságban állok, bár látom, hogy Harryék nem bízták a véletlenre.
– Miért? Hol vagyok? – nevet fel. – Tudod, nem igen van kilátásom – biccenti félre a fejét, s utal az ablak nélküli helyiségre. Mindössze egy villanykörte lóg le egy zsinóron, amely fényt ad. Azon kívül semmi nincs a szobában. Szemei végigvándorolnak a csupasz lábaimon, s a kócos hajamon. – A házatokba hozott ez a mocsok? – röhög fel. – Gondolom sejtelme sincs arról, hogy itt vagy.
Megrázom a fejemet, majd hátat is fordítok neki. A felduzzadt arca, és véres mellkasa nem éppen kecsegtető látvány.
– Várj!
Kiált utánam, én pedig természetesen megállok, s lassan visszafordulok érdeklődő tekintettel, hogy mégis mit akar.


13 megjegyzés:

  1. Azta!! Ez valami oltári izgi volt csak ugy faltam a sorokat :D
    Alig várom a folytattást büszkévé teszel hogy még vannak ilyen tehetséges írok a blog birodalomban :)
    Csak így tovább 😉

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszett! Köszönöm! Aranyos vagy !! Xx

      Törlés
  2. Kedves Alexa!

    Tudom, tudom ritkán írok neked, amit sajnálok is. :( Szinte az összes blogodat olvastam/olvasom. Még a régieket is olykor, ha időm engedi.  Sajnálattal hallottam, hogy bezártad a gyönyörös blogodat. :/ Tudom, ott sem voltam aktív, de mindemellett folyamatosan olvastam a részeket. Természetesen a döntésedet 100% elfogadom és teljes mértékkel megértelek. De visszatérve a TTMAB-hez, egyszerűen imádom. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kire bukkant rá Leah. Két tippem van vagy Luke vagy Nico. Bármelyik is az nagyon izgatott vagyok azzal kapcsolatban, hogy mit fog mondani. Talán egy sötét titkot Harry-ről? Vagy, megvan: Nico és elmondja, hogy Harry hazudott neki és tényleg ő erőszakolta meg…..na jó nem adok inkább ötleteket, mert nagyon szeretem ezt a párost is. :) Egyébként a pezsgővel kapcsolatban úgy voltam, hogy na lehet, hogy Leah terhes, mert Harry annyira félti. De aztán rájöttem, hogy hülyeség, hogy a lány nem tudja a srác meg már igen. :DDD Bár, Harry mindig és mindent megfigyel/figyeltett Leahn. :DD Egyszerűen még találgatni se merek, hogy mi lesz, de bízom benne, hogy minden helyre áll szépen lassan. :)
    Mindemellett szeretném megköszönni, hogy itt vagy köztünk, mint blogger és ilyen fantasztikus történeteket írsz nekünk. Imádom, hogy ilyen nagy képzelőerőd van és ezt megosztod velünk egy elképesztően szép környezetben. <3 Csak dicsérni tudlak, és tényleg sajnálom, hogy nagyon ritkán kommentelek, mert az én hibám is részben, hogy az a sok törölt blog miattam is eltűnt. Hallottam, hogy könyvet fogsz kiadni a Latersből, amit izgatottan várok, az első között leszek, akik a kiadáskor már a könyvesboltban fog lógni. :D Köszönöm, hogy vagy nekünk és, hogy ilyen csodálatos vagy. Esküszöm te tartod bennem a lelket, hogy továbbra is hű maradjak a fiúkhoz, hogy továbbra is várjam őket vissza, hogy továbbra is tőlük olvadjak el. :D Csodálatos vagy, és ezt ne feledd soha! :)

    Chixi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia! köszönöm szépen, és nagyon örülök, hogy tetszenek az írásaim!! Nico meghalt még a hajón...:) Xx

      Törlés
  3. Szia :) Annyira jólenne, ha könyvként is meglenne, mert fantasztikus az egész történet amit írsz. Az biztos, hogy még jó sokszor újra fogom olvasni , mert megunhatatlan :D <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj nagyon aranyos vagy!! :) hát ha van kiadónál ismerősöd.. haha :D:D Xx

      Törlés
  4. Szia :)

    Hű nagyon jó lett :) Minden egyes résznél meg lepsz minket, azt hiszem már nem lehet fokozni, de te mégis tudod :)
    Harry irányításmániás az nem is vitás főleg ha a hőn szeretett nőről van szó :)
    Most vagy Luke vagy Nico van tömlöcben, kíváncsian várom :)
    Bocsi ha megkérdezem, de Rosie az egyenlő Lottie-val ugye? Vagy lemaradtam valamiről? :)
    Jöhet a következő :)
    Puszi Kolett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! nagyon örülök, hogy tetszett és köszönöm szépen! :) Nico meghalt már rég... igen, elírtam, de javítani fogom mindjár. Köszönöm, hogy szóltál! Xx

      Törlés
  5. Hűűű... Hihetetlenül fantasztikus vagy te is és a sztorid is! Olyan választékos és profi, tele izgalommal. Csodálatos. Mindig meglepsz, amikor már azt hiszem ennél nem is lehetne jobb, bedobsz valami bámulatos dolgot és bummmm. Imádom az írásaidat, sok sikert továbbbra is, nagyon tehetséges vagy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy! :)) Xx

      Törlés
  6. Ismét nagyon jó rész lett!!:)
    És erre nem számítottam volna a végén.. :o
    De legalább Harry és Lea együtt voltak ebben a részben:o
    Várom a következőt! :) :*

    VálaszTörlés
  7. Mikor lesz következő rész?

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.